Her kan du høre foredraget om klimapsykologi

Onsdag 17. september ble det holdt et åpent foredrag på Psykologisk Institutt av Per Espen Stoknes som omhandler psykologien bak klimaendringene.

Per Stoknes’ foredrag om klimapsykologi 17.9.14

Tittelen for foredraget er: “Hvis det er så alvorlig – hvorfor handler vi ikke? Om klimapsykologiske barrierer og løsninger”

Foredraget omhandler psykologiske faktorer som er relatert til klimaendringene, slik som – hva klimaproblemet gjør med oss mennesker, hvordan vi gjerne oppfatter utfordringene knyttet til klima og hvorfor det kan være vanskelig å forholde seg til klimakrisen som en reell trussel. Men også om hvordan vi kan bruke psykologien som et positivt verktøy i klimatrusselen – hvordan vi ved hjelp av psykologisk kunnskap kan overbevise mennesker om at klimaendringene er viktige å ta hensyn til, at det nytter å gjøre tiltak som reduserer klimagassutslippene og at det er på tide å legge om til en fornybar, bærekraftig utvikling.

Per Espen Stoknes er utdannet psykolog og forsker, har en doktorgrad i økonomiske metaforer, jobber som førstelektor II ved BI, og er også med i forskningsgruppen “Senter for klimastrategi” ved BI (Oslo). Han er i tillegg forfatter og gründer av opptil flere selskaper, bl.a. miljøselskapet GasPlas AS.

 

2 hendelser på “Her kan du høre foredraget om klimapsykologi”

  1. Tilbakeping: Klimapsykologi på en lørdag (del I) |

  2. Tilbakeping: Månedens grønne gutt: april | Grønne Jenter

Stengt for kommentarer.