Månedens Concerned Student

image1-2

 

 

 

 

 

Dette er månedens Concerned Student! Hun heter Camille Roullier og er fra Frankrike, og er valgt ut fordi hun er engasjert og representerer en av våre internasjonale medlemmer, og derfor kommer med mange nye perspektiver i diskusjonene i Concerned Students Bergen.

Vi stilte henne noen spørsmål:

Hvordan kan ditt studieområde brukes til å løse klima- og miljøprobemer?

Jeg studerer samfunnsfag, noe som bidrar til at vi kan forstå hvordan folk har kommet til å ha de ressursene de har i dag, oppgjennom historien. Det jeg synes er interessant er hvordan politiske og sosiale krefter påvirker måten vi produserer varer og forbruker de. Fagområdet kan gi innsikt i hva som vil være nødvendig for å endre de sosiale normene som i dag hindrer et grønt skifte.

Hva er drømmejobben?

Jeg har lyst til å jobbe med hvordan selskaper kan begynne å produsere på en mer demokratisk måte, der sosiale og miljøvennlig fortjeneste prioriteres over økonomisk vekst. Slike selskaper og næringer er på vei opp i Sør-Amerika og Europa, så da er drømmejobben innen denne nye tilnærmingen.

Hva er den «grønneste» tingen du har gjort?

Nylig begynte jeg å bruke menskopp. Jeg vil ikke gå inn i detaljene, men jeg synes det er synd at dette temaet er tabu, fordi de fleste andre alternativene er forurensende for miljøet med masse avfall og kjemiske produkter, og lager en slags avhengighet av produktet. Dette er et lite sted man kan starte med å gjøre noe «grønt,» og er et sted man kan gjøre oe med sine grunnleggende behov, og gjøre ting enklere og bedre for miljøet.

Beste miljøtips?

Lag mat selv, ikke kjøp ferdigmat i butikken! Ferdigmaten bringer med seg mye mer avfall enn maten du lager selv. Jeg er opptatt av hvordan vårt system rundt produksjonsforbruk fungerer. Når vi blir mer bevisste over hva vi forbruker, som mat, og får et forhold til hvor mye vi kaster, tror jeg vi bryr oss mer. Et godt måltid er også et flott samlingspunkt, og dette må vi ikke glemme.