Månedens Concerned Student – mai

10390415_10201279159815767_621503289871518709_nHvem er du, og hvorfor er du med i Concerned Students?

Jeg er ei jente fra bygda som har flytta til byen, og synes det er kjempegøy å møte nye folk og lære nye ting. Jeg ble med i Concerned Students fordi jeg alltid har hatt et miljøengasjement, og ønsket å videreføre det når jeg begynte på universitetet. Dessuten var folka veldig hyggelige!

Hva er det gøyeste du har fått gjort gjennom Concerned Students?

Debattene på Concerned Students-dagen har vært kjempeartige! Også hadde vi en flott telttur i fjor, veldig koselig med leirbål og god stemning. Egentlig er alle møtene vi har i Oslo-styret veldig hyggelige også. Det er så mange kunnskapsrike og spennende medlemmer i organisasjonen, at man alltid lærer noe når man møtes. Tverrfagligheten har gjort at jeg har lært mer om andre felt, og deres relevans i klima/miljø-problematikken. Som en nysjerrig og kunnskapstørst person passer det meg kjempebra!

Hvordan kan ditt fagområde brukes i klimasaken?

Juss er alt! Hvertfall virker det sånn for en jusstudent. Personlig tror jeg lover og regler er svært viktig for å endre adferd. Idealet er selvfølgelig at folk skal endre holdning, men det har ikke fungert til nå. Det beste eksempelet på å bruke juss til å endre holdning, er røykeloven. Mange håper at dette også kan være tilfellet for klima- og miljølovgivning. Innføring av skatter og avgifter, kombinert med gode fordeler, såkalte “gulerøtter”, virker fra mitt ståsted som den mest effektive løsningen. Og da trenger man gode jurister for å skrive gode lover for å få laget disse reglene.

Hva er drømmejobben din?

Jeg har veldig lyst til å jobbe i departementene, gjerne i en lovgiverposisjon, men som jurist og ikke politiker. Jeg synes også internasjonall juss (folkerett) er veldig fasierende. Idolet er nok Christina Voigt (professor ved Juridisk Fakultet på UiO). Jeg kunne gjerne tenke meg å jobbe med klima- og miljøspørsmål, kanskje kombinert med folkerettslige forpliktelser? Påvirkning fra EU og folkeretten, kan være et godt virkemiddel for en mer ambisiøs norsk klimaregulering. Så å kunne få arbeide med å bidra til dette hadde vært stas.

Hva er det grønneste du har gjort, noen sinne?

Jeg vasket alle klærne mine for hånd i fire måneder! Det var nok dels også av økonomiske hensyn… Det ga en del refleksjoner rundt hvilke tjenester vi tar forgitt i samfunnet, og hvor “lett” vi utnytter disse.

Gi oss ditt beste miljøtips!

Planlegg måltider og således innkjøp, bli flinkere til å bruke den maten du har i kjøleskapet. Jeg blir stadig sjokkert over alt som ligger i matsøpla i kollektivet mitt! Pastarester, hele salathoder og grønnsaker som hadde vært fult spiselig en dag eller to tidligere. Matproduksjon bruker masse energi og ressurser. Vår overdrevne sløsing av mat på grunn av latskap er veldig provoserende og skuffende.

Legg igjen en kommentar

Lukk meny