Grønn inspirasjon

Grønn inspirasjon

Lurer du på hvilken film du skal sette på, hvilken bok du skal ta fatt på, eller bare hvor du kan få relevant informasjon om hva som egentlig skjer innen miljø og klima i nyhetene? Let ikke lengre, for vi har samlet en fin inspirasjonsliste innen det grønne temaet, til deg!

Filmer:

This Changes EverythingThis Changes Everything: Dokumentarfilm basert på Naomi Kleins bok ved samme tittel. En film som viser hvordan engasjement virker, og som gir et innblikk inn i dagsaktuelle klima- og miljøproblemer.

 

 

Cowspiracy: The Sustainability Secret: Denne filmen fra 2014 forklarer hvorfor mange mener kjøttproduksjon globalt er et klima- og miljøproblem, og hvorfor det hittil har vært lite fokus på dette. Den ble finansiert av crowdfunding, og versjonen som ligger på Netflix er klippet av Leonardo DiCaprio.

Ren Kyst – Got a spare afternoon?
Kortfilmen ble nominert til den presisjetunge Panda Awards i 2014 og vant The Atkins CIVEM Environmental Film of the Year i 2015. Den er både veldig informativ og er visuelt veldig fin.

Catching the Sun:
Dokumentarfilm fra 2015 om solcelleindustriens fremvekst og noen av dens utfordringer. Filmen følger en håndfull personer som har forskjellig tilknytning til solenergirevolusjonen, blant annet en kinesisk grunder, en amerikansk grunder og arbeidsledige som får opplæring til å bli solpanelinstallatører.

How to Change the World:
Dokumentar om grunnleggerne av Greenpeace og historien om hvordan det ble en verdensomspennende miljøorganisasjon. Ligger på nrk.no frem til 2019.how_to_change_the_world_poster

Andre filmer som er verdt å sjekke ut:

Racing Extinction

The Age of Stupid

Chasing Ice

Greedy Lying Bastards

Merchants of Doubt

 

Nettsider, blogger og nyhetsbrev:

Harvest Magazine
Et nettmagasin om naturen, mennesker og miljø. http://harvest.as/

Energi og Klima
Nettmagasin som gis ut av Norsk Klimastiftelse. God kilde til debatt, analyse og bakgrunnsstoff. http://energiogklima.no

Magasinet Klima
Et magasin om klimaforskning fra CICERO. http://www.cicero.uio.no/no/posts/klima

Europalov
Følger EØS- og Schengen-saker fra EU til Norge. Nyhetsbrevet har et eget avsnitt om miljøsaker. Gjør det enkelt å følge med på hva som skjer i EU.

Stortingets EØS-nytt
Nyhetsbrev med bakgrunnsinformasjon om utvalgte EØS-saker.
https://www.stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/EU-EOS-informasjon/EU-EOS-nytt/

Concerned Scientists Norway sin blogg
http://cs-n.org/category/blogg/

Bøker
Prosperity without growth (2009) av Tim Jackson

This Changes Everything: Capitalism vs. the Climate (2014) av Naomi Klein

Følg på facebook
Grønn Forbruker

Legg igjen en kommentar

Lukk meny