concerned students

Om oss

Vi er et tverrfaglig nettverk av studenter innen høyere utdanning, med en faglig interesse for klima og miljøspørsmål. Vi har et felles ønske om å bidra til et mer bærekraftig samfunn.

Vi er studentsvaret til Concerned Scientists Norway, en sammenslutning av forskere med tilsvarende ambisjon.

Vårt arbeid bygger på hovedkonklusjonene til FNs klimapanel, og vi er partipolitisk uavhengige.

Vårt ønske er å være en arena for sammensmelting av ulike perspektiver og samarbeid. Vi arbeider for at studenter innen høyere utdanning skal få grep om konseptet bærekraftig utvikling og en større forståelse for hvordan de med sitt valg av yrke, kan bidra til en bærekraftig utvikling i arbeidslivet.

Ønsker du mer kunnskap om hvordan ditt fagfelt kan bidra til en bærekraftig fremtid, lære fra andre fagdisipliner, og utforske muligheter for selv å bidra med din fagkunnskap? Da er vi organisasjonen for deg!

Vi arbeider kontinuerlig med å utarbeide og videreutvikle ordninger, slik at du kan bidra med din fagkunnskap og engasjement. Per i dag kan du som medlem delta på vår årlige konferanse og interne samlinger, bli med i vårt digitale klima- og miljønettverk, samt publisere avhandlingen din eller andre faglige arbeid på nettsiden vår. Du kan også gi et bidrag til arbeidslivet. 

VÅRE KJERNEVERDIER

Organisasjonen bygger på følgende kjerneverdier:

  • Tverrfaglighet
  • Fagkunnskap
  • Engasjement
  • Arbeidsliv

Med dette mener vi at vi innehar og fremmer det synspunkt at fagkunnskap, tverrfaglig kunnskapsutveksling og samarbeid er nødvendig for å få til en bærekraftig omstilling av samfunnet. I tillegg fremmer vi det synspunkt at alle kan bidra i denne prosessen, også studenter innen høyere utdanning. 

Historie

Concerned Students ble stiftet 12. september 2013 av to juss-studenter, Lars Engebretsen og Erling Fjeldaas. Begge mente det manglet et studentnettverk som kombinerte engasjement for miljø og fag. Etter hvert kom de i kontakt med Professor dr. jur. Beate Sjåfjell, som ledet Concerned Scientists Norway, som oppfordret til å starte en studentutgave av deres nettverk.

Når organisasjonen ble stiftet vant den prisen «årets nykommer» blant studentorganisasjonene i Oslo, ettersom vi var en av de første studentorganisasjonene som tok sikte på å ha en faglig og – tverrfaglig tilnærming til bærekraftutfordringen, gjennom bl. a å lage debatter, seminarer og informere om relevante klimajobber til studentene. Dette driver vi fremdeles med i dag, men nå gjør vi mye mer. Les mer om oss her.