Vil du lage et lokallag?

[cmsms_row][cmsms_column data_width=”2/3″][cmsms_text]

Concerned Students – undergruppe på 1 2 3!

Concerned Students er et nettverk, og vi har et mål om å få i gang flere lokallag ved flere utdanningsinstitusjoner. Det viktigste er å få samlet noen engasjerte studenter som har lyst til å lage aktiviteter hvor klima og miljø møter fag.

Et godt utgangspunkt er å snakke med medstudenter, lodde stemningen slik at du vet at du har noen støttespillere der du er. Om dere er to eller fem er det utrolig mye enklere å få ting til å skje.

Styret i Concerned Students er der for deg og vil gjerne bidra med råd og bistand når du er klar for å få et lokallag på beina. Send oss en e-post så avtaler vi et møte, en telefon eller en skype. Gode råd er alltid bra, og styret vil gjerne ha oversikt over hvor CStN-lokallag dukker opp.

Et bra sted å starte for å komme i gang er å arrangere et informasjonsmøte. Der kan alle som er nysgjerrige, superengasjerte eller et sted i mellom, møte deg og dine medsammensvorne. Styret stiller gjerne opp på slike arrangementer. Informasjon om nettverket, om hvilke tanker dere har om mulige aktiviteter lokalt og generell informasjon om klimasituasjonen globalt er typisk hovedpunkter på agendaen på et info-møte. Concerned Students er studentnettverk for Concerned Scientist Norway, kanskje er det forskere ved ditt fakultet som er medlemmer der og kan bidra med et innlegg på infomøtet? Sammenhengen og mulighetene knyttet til klimasituasjonen og faget ditt vil deltakerne trolig være veldig interesserte i. Bruk oppslagstavler, Facebook, vennenettverk, hold kort info på forelesninger og inviter til infomøte.

Når dere har gjennomført et infomøte, husk på å få kontaktinformasjon til deltakerne og prøv å få til en dialog så dere får litt oversikt over hvordan folk har lyst til å engasjere seg. Det kan være smart å danne en liten kjernegruppe som kan skape aktivitet gjennom arrangementer. Hold kontakten med deltakerne gjennom e-post og sosiale medier, og lag gjerne et fast møtepunkt som felles lunsj én gang i måneden eller lignende. Nettverket er etablert!

Hva slags arrangementer nettverket arrangerer vil typisk variere fra fag til fag. På juridisk fakultet har vi bl.a. hatt idémyldring for masterstudenter med representanter fra fakultetet, presentasjon av Ph.D. med diskusjon, besøk hos arbeidsplasser der jurister jobber med klima- og miljørettslige spørsmål. I hvilke sammenhenger kan man jobbe med klima- og miljøspørsmål innenfor ditt fagfelt? Det er sikkert flere muligheter enn du har tenkt på. Filmkveld, diskusjonsforum, grønn lunsj eller andre arrangementer med mer sosial karakter er også gode arenaer for å komme i kontakt med nye medlemmer.

Kort oppsummert:

  1. Snakk med medstudenter.
  2. Ta kontakt med styret i Concerned Students.
  3. Inviter til informasjonsmøte.
  4. Lag spennende aktiviteter sammen og få nettverket til å vokse.

[/cmsms_text][/cmsms_column][cmsms_column data_width=”1/3″][cmsms_image align=”none” caption=”Fra stiftelsen av Concerned Students Tromsø” link=”https://concernedstudents.no/wp-content/uploads/2017/03/12662705_939707249411910_6733291578038591895_n-790×490.jpg” animation_delay=”0″]5814|https://concernedstudents.no/wp-content/uploads/2017/03/12662705_939707249411910_6733291578038591895_n-790×490-300×186.jpg|medium[/cmsms_image][/cmsms_column][/cmsms_row]

Rull til toppen